Belépés
FõoldalKeresésOldalakRegisztrációBelépés

Bordács Fotó

Vers 1 Színház Veresegyház

Hirdetés

Hírek
Hírek
Fejér hírei
Település hírek
Székesfehérvár
Dunaújváros
Csákvár
Bicske
Felcsút
Martonvásár
Velencei tó
Beloiannisz
Pusztaszabolcs
Zichyújfalu‎
Lovasberény
Sárbogárd‎
Ország-világ
Külföld
Belföld
Gazdaság
Vállalkozói hírek
Gazdasági hírek
Szórakozás
Tudomány & Technika
Egészségpercek
Sport
Megyei sporthírek
Fejér kultúr
Kiállítás
Muzsika
Színház
Impresszum

Kedvencekhez Egy munkahelyyel kevesebb Fejér megyében
2015-08-07 19:04:34

Hirdetés

Névnap és dátum script

Egy munkahelyyel kevesebb Fejér megyében
Kövess minket a Facebookon is
Kedvencekhez Sokaknak szorul most össze a szíve, hogy az a gyár, ami évtizedeken keresztül meghatározó volt Zichyújfalu életében, most örökre eltűnik.
2015-08-07 19:04:34

VI-ZO bútor

Névnap és dátum script

Sokaknak szorul most össze a szíve, hogy az a gyár, ami évtizedeken keresztül meghatározó volt Zichyújfalu életében, most  örökre eltűnik. Sokaknak szorul most össze a szíve, hogy az a gyár, ami évtizedeken keresztül meghatározó volt Zichyújfalu életében, most örökre eltűnik.
2015-08-07 19:04:34

Egy munkahelyyel kevesebb Fejér megyében

Az első takarmánygyártó épület Zichyújfaluban 1963-ban épült fel. 1968-ban alakult meg a mai cégnek a jogelődje, az Agrokomplex. 1969-ben az amerikai Central Soya Company vállalattal felvették a kapcsolatot és egyre széleskörűbb együttműködés bontakozott ki a két cég között. 1977-ben a komplex premixekre alapozott tápgyártás vette kezdetét a faluban, majd megépült az új komplex premixüzem 1987-ben. 1995-ben átadásra került az új tápüzem, amely Európa második legkorszerűbb üzeme volt. A gyár termelésének visszaesése a falu önállósodása után következett be, különösen az Európai Unióhoz való csatlakozást követően, a magyar mezőgazdaság hanyatlásával párhuzamosan. A vállalat 2008. december 31-én tápüzemét bezárta és csak premixek gyártásával próbált a piacon helytállni.

Az Agrokomplex gyár sokáig Zichyújfalu legnagyobb munkaadója és adófizetője volt. Az 1980-as évek második felében és az 1990-es évek első felében a gyár dolgozóinak száma meghaladta a 425 főt.

A zichyújfalui takarmánygyár a rendszerváltást követően számos tulajdonosváltáson esett át. 2011 novemberében az amerikai Cargill felvásárolta a rotterdami székhelyű Provimit, így a zichyújfalui takarmánygyár is a Cargill tulajdonába került.

2013. január 10-én a Cargill bejelentette, hogy március 29-ével bezárja a premix állati takarmánygyárát Zichyújfaluban. Ezáltal a község legnagyobb adófizetőjét és munkáltatóját veszítette el. A zichyújfalui üzem termelését a Cargill karcagi integrált állati takarmányozási üzeme veszi át. A bezárás a Zichyújfalu területén dolgozó 68 személy közül 50 főt érint. A település az iparterület bezárásával nehéz helyzetbe került, az önkormányzat évi 20 millió forint iparűzési adótól esett el.

És vége…

Forrás és fotók: velenceonline.hu

Hirdetés

Kedvencekhez Egy munkahelyyel kevesebb Fejér megyében
2015-08-07 19:04:34


Kavics Spa Klub és Hotel Velencei tó

Hirdetés

developed by Centrumnet Systems